Taxatie

Als beëdigd en gecertificeerd taxateur, maar hoofdzakelijk omdat wij de benodigde ervaring en kennis van de nieuwbouw en vrije verkoopprijzen hebben, kunnen wij de waarde van uw motorjacht bepalen.

Een taxatie is het bepalen van de waarde van het jacht op een bepaald moment, waarin gekeken wordt naar de staat waarin het zich bevindt, de extra’s die aan boord zijn, de uitvoering van het jacht, is het jacht up to date, voldoet het aan de huidige eisen? Wat kost het om een gelijkwaardig jacht nu nieuw te laten bouwen? Wat is de meerwaarde van de extra’s aan boord. Een taxatie is GEEN keuring en wij gaan er dus van uit dat alles aan boord naar behoren functioneert.

Ook kunt u een taxatie vragen wat de waarde van uw jacht zal zijn als u er veranderingen in aan brengt, of haar opnieuw laat schilderen of bv een nieuw teak dek. Het is handig om te weten of de kosten wel verantwoord zijn ten opzichte van de waardestijging. Dit is belangrijk als u overweegt het jacht te gaan verkopen.

Reden voor een taxatie

1 – Verkoop
U wilt weten wat u jacht waard is, u bent dan geïnteresseerd naar de verkoopwaarde op de huidige vrije verkoopmarkt. De getaxeerde waarde wordt dan bepaald door de vraag naar uw type jacht op dat moment en hoeveel gelijkwaardige jachten zijn er te koop? En voor welke prijs?

2 – Verzekering
U heeft het jacht al geruime tijd en er is in de loop van de jaren veel aan gemoderniseerd en veranderd en wat is op dit moment dan de waarde? Of u heeft haar net gekocht en gaat haar verzekeren.

3 – Hypotheek
U wilt het jacht in onderpand geven bij een hypotheek en de bank vraagt om een taxatierapport. Wij hebben de standaard rapporten van de ING bank

4 – U bent gewoon benieuwd wat de waarde van uw jacht is.
Stuur ons een mail met de basis gegevens van uw jacht, -type, -bouwjaar, -afmetingen, -motoren etc. en de ligplaats van uw jacht alsmede de reden van taxatie en u telefoonnummer, dan bellen wij u terug om de kosten mede te delen en bij akkoord een afspraak te maken.